VERKOCHT

Stoel “Meditation, design Klaus Wettergren (Denemarken), producent Teak Farm” (VS), begin jaren ‘90. Het ontwerp van deze mahonie stoel is van de Deense designer Klaus Wettergren en stamt uit de jaren ’80. Volgens de informatie op 1stdibs.com zijn door Q Production (Denemarken) in eerste instantie 25 exemplaren van deze stoel vervaardigd. Begin jaren ’90 is de stoel via warenhuis De Bijenkorf in Nederland op de markt gebracht. Ook toen was de stoel, gezien de prijs, vrij exclusief. Producent van de stoel voor De Bijenkorf is Teak Farm uit de Verenigde Staten. Het is een erg mooie stoel met bijzondere details.

Afmetingen: diep 98 cm, zitdiepte 53 cm, zithoogte 36 cm, breed 81 cm, zitbreedte 46 cm, hoog 79 cm

Room divider / kamerscherm “Labyrint”, Pelikan Design voor Fritz Hansen, 1998. Mooi en stijlvol design, deze room divider “Labyrint” die door Pelikan Design (Kopenhagen) voor Fritz Hansen werd ontworpen. Het scherm is in verschillende houtsoorten uitgevoerd. Dit exemplaar is gemaakt van essenhout en bestaat uit twee met elkaar verbonden delen.

Afmetingen: hoog 164 cm, breed 151 + 75 cm, diepte kromming 18 cm.

Teakhouten lectuurbak / krantenbak jaren ‘60. Mooie, gave lectuurbak: teakhout en zwart gelakt metaal.

Afmetingen: breed 45 cm, diep 22 cm, hoog 38 cm.

Heel klassiek, dit Italiaanse messing stoeltje uit de jaren ’60 waarvan het ontwerp is gebaseerd op het oorspronkelijk houten ontwerp uit de 19e eeuw van Giuseppe Gaetano Descalzi. De zitting is voorzien van een rood fluwelen bekleding. Frame en stoffering zijn in zeer goede staat. Waarschijnlijk is deze stoel alleen als sierstoel gebruikt. Je moet er misschien even aan wennen, maar het is beslist een leuk, opvallend item in je interieur.

Afmetingen: hoog 92 cm,  breed 40 cm, diep 42 cm, zitdiepte 37 cm, zithoogte 45 cm.

Dit eikenhouten roffeldeurkastje uit de jaren ’50 is heel degelijk gemaakt en nog steeds in goede staat. Van binnen is het kastje voorzien van twee legplanken die in hoogte gevarieerd kunnen worden. Het kastje is afsluitbaar door middel van een (aanwezige) sleutel.

Afmetingen: hoog 76 cm, diep 38 cm, breed 50 cm.

.

Deze aparte jaren ’50 salontafel heeft een glazen blad met zwarte ondergrond en messingkleurige rand en zwarte houten poten voorzien van messing dopjes. De tafel komt uit Frankrijk. Bijzonder is het schaakbord dat onder de glasplaat is aangebracht. De tafel is gezien de leeftijd in zeer goede conditie. De messingrand vertoont op één plaats een kleine (herstelde) beschadiging.

Afmetingen: lang 98 cm, breed 55 cm, hoog 50 cm.

Deze 4 mooie, organisch vormgegeven teakhouten eettafelstoelen uit de jaren ’50 worden qua vormgeving ook wel toegeschreven aan Louis van Teeffelen. Meubelfabriek Pynock (Wierden) wordt als producent genoemd. De stoelen zijn in goede, stevige staat. De zwarte skaileren bekleding vertoont minieme gebruikssporen (in twee van de zittingen een sneetje van ca. 0,5 cm).

Afmetingen: hoog 83 cm, breed 42 cm, diep 46 cm, zithoogte 45 cm.

Deze bank die door Rob Parry voor Gelderland werd ontworpen, komt uit de jaren ’50, heeft een stalen frame met teakhouten armleggers en is voorzien van een mooie, stevige, gebroken witte bekleding met een iets grove structuur. De bekleding is intact en kan nog jaren mee, maar heeft wel enkele, waarschijnlijk goed verwijderbare, lichte gebruikssporen. De bank is in goede, stevige staat.

Afmetingen: breed 210 cm, diep 75 cm, zithoogte 40 cm.

Deze vrolijke jaren ’50 lamp, in de stijl van Stilnovo, is afkomstig uit Frankrijk. Bijzonder aan de lamp is, afgezien van de kleur en mooie vormgeving, dat de flexibele kap van een soort met kunststof versterkt weefsel lijkt.  Het frame van de lamp is van messing. De lamp is in werkende staat en voorzien van twee lichtpunten die onafhankelijk van elkaar ingeschakeld kunnen worden. De bedrading met schakelaar in het snoer en schakelaar op de lamp zijn origineel. De lamp is in goede vintagestaat en heeft minimale gebruikssporen.

Afmetingen: hoog 37 cm, breed 31 cm, diep 15 cm.

Deze boekenkast werd door A.A. Patijn ontworpen voor Zijlstra’s Meubelfabriek in Joure. De kast valt op door de mooie afgeronde hoeken en de lichte kleur van het hout. De kast is in goede, gebruikte staat.

Afmetingen: hoog 105 cm, breed 100 cm, diep 28 cm.

Bijzonder decoratief deze glazen globe op messing pootjes uit de jaren ’70. Komt uit Frankrijk van Cartes Tarides. Voorzien van schakelaar op het snoer. In goede, werkende vintageconditie. De kaart op de glazen bol vertoont wat ouderdoms-/gebruikssporen. Normaal voor een dergelijke globe van deze leeftijd.

Afmetingen: ø 35 cm, hoog 43 cm.

Opvallende stoel door de mosterdgele teddy-bekleding. Zitting en rugleuning zijn kantelbaar door middel van een hendel onder de zitting. De stoel is in goede vintageconditie: lichte gebruikssporen, geen beschadigingen. De stof is intact.

Afmetingen: hoog 96 cm, breed 74 cm, diep 85 cm, zithoogte 39 cm, zitdiepte 51 cm.

Deze 6 jaren ’50-stoelen zijn in de stijl van Charlotte Perriand of zoals de Fransen zeggen: “dans le goût de Charlotte Perriand”. De stoel lijkt het meest op de “Dordogne”-stoel van Charlotte Perriand, gemaakt door Sentou (mogelijk komen ze ook daar vandaan). In goede vintagestaat

Afmetingen: hoog 90 cm, zithoogte 43 cm, breed 38 cm, diep 42 cm.

Deze stoelen worden ook wel toegeschreven aan de Nederlandse ontwerper Rudolf Wolf (1919 – 1989). Dit is begrijpelijk gezien de vorm van de rugleuning van de stoelen (vgl. Alpha Meander stoel). Ons is geen documentatie bekend over deze stoelen. Waarschijnlijk moet eerder gedacht worden aan een Deens ontwerp. De stoelen zitten door de brede zitting en de mooi gevormde rugleuning heel comfortabel. Het teakhout en skaileer zijn in goede staat. Op een van de rugleuningen bevinden zich 3 minieme sneetjes, nauwelijks opvallend.

Afmetingen: hoog 76 cm, breed 51 cm, diep 55 cm, zithoogte 45 cm, zitdiepte 41 cm.

Bijzonder mooie jaren ’60 teakhouten lectuurbak / tafeltje met glasplaat van Pastoe. Het hout verkeert in goede conditie; de glasplaat heeft wat krassen en krasjes, overeenkomstig leeftijd en gebruik.

Afmetingen: breed 55,5 cm, hoog 45 cm, diep 36 cm.

Stijlklokkenfabriek C.J.H. Sens en Zonen was van 1920 tot 1970 gevestigd in Den Haag. Deze zonneklok was een van de verschillende klokken die door Sens werden vervaardigd. Het houten frame van de klok werd met de hand gestoken en daarna met goudverf beschilderd.

De klok werkt op een batterij en is in werkende staat. Het frame is van hout, de wijzerplaat is van emaille en de wijzers van metaal.

Afmeting: Ø 43 cm.

Deze 2 stijlvolle jaren ’50 nachtkastjes hebben teakhouten pootjes en bestaan verder uit een combinatie van teakfineer met blank gelakt hout. De kastjes zijn in bijzonder goede staat, met normale, niet storende gebruikssporen.

Afmetingen: breed 48 cm, hoog 44,5 cm, diep 30,5 cm.

Deze bijzondere salontafel met (noten)houten onderstel en zwaar (los) marmeren blad is afkomstig van Hohnert Stil Möbel (“West Deutschland”), en is waarschijnlijk in de jaren ‘60/’70 gemaakt. De tafel is in goede conditie met de voor de leeftijd normale gebruikssporen. De rand van het marmeren blad is intact.

Afmetingen: lang 160 cm, breed 73 cm, hoog 52,5 cm.

Deze Gispen-stoelen, model 1235, uit de jaren ’60 zijn helemaal hip, bijvoorbeeld als eettafelstoelen. Ze zijn voorzien van de originele oranje skaibekleding, die in goede staat is (geen beschadigingen of scheurtjes), verchroomde metalen poten en de originele stoeldoppen. Uiteraard is er sprake van gebruikssporen, minder dan je gezien de leeftijd van de stoelen zou verwachten en niet storend.

Afmetingen: breed 55 cm, zithoogte 47 cm, diep 42 cm, hoogte armleuningen 68,5 cm.

Van deze bijzondere jaren ’50/’60 boekenkasten hebben wij er twee. Ze werden door A.A. Patijn ontworpen voor Zijlstra’s Meubelfabriek in Joure. De kasten vallen op door de mooie afgeronde hoeken, de lichte kleur van het hout en de chromen pootjes met houten voetjes (klosjes). Ze zijn in goede, gebruikte staat.

Afmetingen: hoog 106 cm, breed 100 cm, diep 28 cm.

Deze mooie, vermoedelijk jaren ’60, tafel hebben we uit Frankrijk meegenomen. Opvallend zijn de bijzonder vormgegeven poten. Aan de uiteinden zijn deze van messing sierplaatjes voorzien. Het tafelblad bestaat uit gelakt inlegwerk. De tafel is in goede vintageconditie en heeft geringe gebruikssporen, voornamelijk op het tafelblad (wat krasjes).

Afmetingen: hoog 76 cm, lang 157 cm, breed 76 cm.

Deze 4 originele stoelen van Gebroeders De Wit, model 3211, uit de jaren ‘60/’70 zijn in mooie vintagestaat. De stoelen bestaan uit een verchroomd stalen buisframe en een houten zitting en rugleuning met de originele rode skaileren bekleding. De stoelen zijn onbeschadigde conditie. Etiket Gebroeders De Wit bevindt zich onder de zitting.

Afmetingen: hoog 85 cm, breed 54 cm, zithoogte 46 cm, zitdiepte 43 cm.

Deze twee bijzondere design barkrukken komen van het Zweedse Bla Station (stempel onder de zitting) dat in 2016 30 jaar bestond. Designer is Borge Lindau. Oblado is de eerste serie meubels die door Bla Station geproduceerd werd. Deze krukken zitten niet meer in de huidige collectie. Het zitgedeelte van de krukken bestaat uit berkenhout met lichtbruin leer (zitting), het onderstel uit roestvrij staal met zwarte kunststofverbindingen. De krukken zijn stevig en in goede, gebruikte staat. Het leer vertoont wat vlekken, maar in dit geval is dat mooi.

Afmetingen: hoog 87 cm, Ø 40 cm.

Twee leuke vintage rontanstoeltjes van Rohé Noordwolde (Dirk van Sliedregt), jaren ‘60. De stoeltjes hebben de voor deze leeftijd normale gebruikssporen. Blijven leuk!

Afmetingen: hoog ca. 78 cm, breed ca. 44 cm, diep 38 cm, zithoogte 45 cm.

Hip jaren ’70 ladenkastje met 4 lades. Staat op metalen pootjes. De zwarte handgrepen van de laatjes zijn van kunststof. Het kastje heeft gebruikssporen, maar is verder in goede vintagestaat.

Afmetingen: breed 80 cm, hoog 79 cm, diep 36 cm.

Deze stoel met zwenkwielen van het Italiaanse merk Eurodent (nu Dentalmatic) kan heel goed als bureaustoel gebruikt worden. Het is, zoals ook uit het merk blijkt, een stoel uit een tandartspraktijk, waarschijnlijk voor de tandartsassistente. De stoel is draaibaar en in hoogte verstelbaar. Deze stamt gezien kleurstelling en uitvoering waarschijnlijk uit de jaren ’80 en is nog in bijzonder goede staat (wel wat gebruiks- en ouderdomssporen). De zware wielen zijn in orde en de stevige skaibekleding vertoont geen beschadigingen. Bijzondere stoel!

Afmetingen: zithoogte 46 tot 65 cm, voet Ø 45 cm, zitting  Ø 38 cm.

Deze houten fauteuil/easy chair is mooi door zijn eenvoud. De stoel bestaat uit een licht eiken frame en kussens met een lichtbruine, licht glanzende fluwelen, zachte stof. Hout en bekleding zijn in goede vintage staat (geen beschadigingen). Ontwerper en producent niet bekend.

Afmetingen: breed 61 cm, hoog 92 cm, zithoogte 39 cm, zitdiepte 53 cm

Mooi doorleefde Franse leren clubfauteuil, jaren ‘30/’40. De tijd heeft zo haar sporen achtergelaten. Een van de armleuningen heeft achteraan een wat doorgezakt gedeelte en onderaan het zitgedeelte zitten wat scheurtjes. Deze sporen staan het toekomstige gebruik echter niet in de weg. Verder is het zitgedeelte voorzien van stalen veren die het nog prima doen.

Afmetingen: hoog 85 cm, breed 78 cm, diep  75 cm, zitdiepte 54 cm, zithoogte 40 cm.

Dit leuke jaren ’50 stoeltje namen wij mee uit Frankrijk. Het metalen frame is stevig, maar heeft gebruikssporen in de vorm van afgebladderde zwarte verf. Dit zou, indien gewenst, gemakkelijk hersteld kunnen worden, maar het stoeltje is eigenlijk mooi zoals het is. De gele kunststof draadbespanning is in goede staat. Het stoeltje zit lekker.

Afmetingen: hoog 76 cm, zithoogte 47 cm, diep 36 cm, breed 39,5 cm.

De originele bekleding van deze mooie teakhouten herenfauteuil (hoge rugleuning) uit de jaren ’60 is nog in goede conditie en hoeft niet vervangen te worden. Wat verder opvalt zijn de ergonomische armleuningen. De stoel zit heerlijk, ook voor vrouwen! De stoel is in goede vintagestaat met wat lichte gebruikssporen.

Afmetingen: hoog 94 cm, breed 52 cm, diep 49 cm, zithoogte 40 cm.

Twee mooie jaren ’50 stoelen van het Nederlandse merk KOK. De vinylbekleding en het hout van de stoelen is in goede vintageconditie: hier en daar wat minimale, niet storende gebruikssporen.

Afmetingen: hoog 83 cm, breed 40 cm, diep 40 cm, zithoogte 47,5 cm.

Deze antieke Engelse houten uitklapbare werktrap van ca. 1920 heeft een schitterend patina. Een metalen plaatje vermeldt het merk. De trap heeft 4 treden en diverse dwarslatjes. Leuk als aanvulling van je interieur, bijvoorbeeld als plantenstandaard of boekenrek.

Afmetingen: hoog 104 cm, diep 83 cm, breed 41 cm.

Vrolijk Frans formicakrukje met chromen poten. Het krukje is in goede vintage-staat.

Afmetingen: 28 x 28 x 46 cm

Deze Franse stoelen (waarschijnlijk jaren ’40), vielen ons op door de kleur van de zitting (groen) gecombineerd met het mooie patina van het hout, dat bestaat uit restanten van een bruine en een enigszins gelige verflaag waar het hout doorheen komt. Wij zouden dit absoluut zo laten. Verder hebben de stoelen een opvallend model stoelleuning (die uit twee delen bestaat) en taps toelopende poten. De zitting en de rugleuning zijn bekleed met een groene kunststof die nog helemaal intact is. De stoelen hebben gebruikssporen en wat oppervlakkige beschadigingen (krassen/krasjes), maar zijn verder in stevige staat.

Afmetingen: hoog 81 cm, diep 39 cm, breed 55 cm, zithoogte 45 cm.

Deze Franse industriële tafel (waarschijnlijk afkomstig uit kantoor of fabriek) heeft een tafelblad dat overtrokken is met een dikke bordeauxrode kunststoflaag. De tafel heeft een chromen onderstel. Gezien de leeftijd is de tafel in goede staat. De kunststoflaag is niet beschadigd en heeft alleen wat gebruiksvlekken. Het chroom is in orde.

Mooi in combinatie met de afgebeelde Gebroeders Wit-stoelen. (Ook op onze site en niet bij de prijs inbegrepen).

Afmetingen: lang 100 cm, breed 60 cm, hoog 77 cm.

Dit jaren ’60 (bijzet)tafeltje met leg- en platenrek is voorzien van wieltjes. Het is in goede, gebruikte staat. Rechtsboven heeft het houten tafelblad een beschadiging. Kan een onregelmatigheid in het hout zijn, maar zou ook door een sigaret kunnen zijn veroorzaakt.

Afmetingen: hoog 59 cm, lang 53 cm, breed 40 cm.

Dit oranje-rode metalen lampje (waarschijnlijk jaren ’40/’50) valt op door zijn eenvoud en het schitterende patina. De lamp is in werkende staat. Mogelijk is in het verleden een ander (behoorlijk) lang snoer aangebracht. Het lampje heeft wat gebruikssporen, maar die maken het alleen maar mooier.

Afmetingen: hoog 28 cm, voetje Ø 12 cm, kap Ø 21 cm.

Dit antieke houten plantentafeltje met 4 plateaus kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het tafeltje is in goede stabiele staat, echter de plateaus vertonen wat vochtinwerking. Voor een tafeltje van deze leeftijd niet storend. Het tafeltje komt uit Frankrijk en dateert waarschijnlijk van rond 1900.

Deze mooie jaren ’60 eettafelstoelen hebben wij uit Frankrijk meegenomen, maar komen ons erg Deens voor. De ontwerper van de stoelen is ons niet bekend; ze lijken enigszins op een ontwerp van Hans Wegner. Het teakhout en skaileer is in goede staat.

Afmetingen: hoog 77 cm, breed 48/44 cm, diep 42 cm, zithoogte 44 cm.